Käännä negatiivisuus voimavaraksi

Moni on varmaan nähnyt sosiaalisessa mediassa paljon pyörineen videon Lizzie Velasquezta, ”maailman rumimmasta ihmisestä”. Jos ette, niin katsokaa se täältä. Nainen, jonka piti kuolla harvinaiseen syndroomaansa jo synnyttyään, jota kaikki halveksivat ja joka tänä päivänä on lukenut itselleen haluamansa ammatin yliopistossa ja kirjoittanut kolme kirjaa. Kaikesta huonosta kohtelusta ja ulkopuolisista paineista huolimatta, Lizzie käänsi negatiivisuuden voimavarakseen ja sanoi kaikille vihamiehille ”watch me”. Siinä on naisella vahva ja upea luonne. Hän osoitti kaikille, että lujalla uskolla itseensä pääsee pitkälle.

Olen ennenkin kertonut, että mulla on myös aika vahva luonne. Tiedän, mitä osaan ja mitä en, kukaan muu ei voi sitä mulle määritellä. Onkin mielestäni tärkeää tietää, mitä itse haluaa olla ja mitä oppia, jotta ei turhaan anna negatiivisten kommenttien vaikuttaa itseen, jos niissä ei ole mitään perää. Myönnän kyllä, että joka kerta negatiiviset kommentit satuttaa ja pohdin niitä itsekin tosi pitkään. Välillä ihan mitättömät kommentit saa pahan olon aikaan ja alan pohtia pitävätkö ne paikkaansa. Mutta lopulta yritän kääntää nuo kaikki voimavaroiksi. Jos kommentista voi jotain oppia, niin opettelen. Jos se on täysin asiaton, jätän sen omaan arvoonsa.

Kerroin joskus, miltä tuntui saada negatiivista palautetta. Pahalta. Ja otin sen hyvin henkilökohtaisesti. Mutta lopulta tuo sai mut kuitenkin sisuuntumaan niin paljon, että halusin näyttää kaikille, että täältä pesee. Päätin seuraavalla viikolla vetää parhaat tuntini ikinä ja sen taatusti teinkin! Joululomalla selvittelin ajatuksiani ja palasin uutta virtaa täynnä ohjaamaan. Yhden viikonlopun aika ohjatuista tunneista sain kolme positiivista palautetta kirjallisena, viimeisimmän luin tänään paikallisesta lehdestä. Uskomatonta! Mielen voima voi oikeasti olla tosi suuri ja vaikuttaa siihen, mitä me annetaan ihmisille ulospäin. Jos et itse usko itseesi, niin kuka sitten? Päätä onnistua siinä, mitä ikinä haluatkin ja näytä kaikille epäilijöille, että susta löytyy sisua ja taitoja. Älä anna muiden määrittää unelmiasi ja sitä, mitä olet. Joskus tie saattaa olla pitkä ja kivinen ja monesti olen itsekin miettinyt, että kannattaako tämä kaikki vaiva esimerkiksi ohjaamisen ja bloggaamisen suhteen. Onko kaikki tosiaan sen arvoista, että heitän elämästäni niin paljon aikaa muulta hukkaan ja olen jatkuvasti ihmisten arvosteltavana. Mutta niinä hetkinä, kun omasta työstä saa kiitosta ja positiivista kannustusta, osaa taas arvostaa sitä kaikkea uudella tavalla ja se kaikki on todellakin sen arvoista! 🙂 Ahkeruus palkitaan kyllä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *